Sýrové kotlety

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 20
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      g kotlety
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      l šlehačka
    • grilovací koření
    • sůl
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na dno pekáčku (nejlépe z varného skla) na malinko oleje nasypeme nasekanou cibuli nebo pórek, na to položíme kotlety, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou, do které jsme zamíchali sójovou omáčku. Pečeme v troubě asi 45 minut. Podáváme s hranolky nebo chlebem.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janka
    Janka |

    18. 5. 2006 16:25

    ano, varianta s přidanými brambory je vyzkoušená a také vynikající - přidávám ještě chilli omáčku a je to ještě zajímavější.. :)

  • Alisia Z.
    Alisia Z. |

    14. 4. 2006 20:33

    Rychlovka, že při ní můžu dělat fůru další domácí práce a vím, že se to v troubě udělá bez mé asistence a je to dobré

  • Emča
    Emča |

    21. 3. 2006 11:36

    Joj, to je rychlovka a ještě k tomu dobrá, dala jsem sýr uzený eidam a nebylo na závadu, ještě někdy vyzkouším s Hermelínem, který máme oblíbený

  • Jitka
    Jitka |

    16. 3. 2006 13:03

    Zkuste místo sladké šlehačky použít kyselou (do kelímku dám tak 2 lžíce octa, zamíchám a za chvíli je krásně hustá a zakysaná - pozor, nenahrazovat obyčejnou zakysanou smetanou, musí to být opravdu šlehačka!), pak ale vynechat sojovou omáčku. Udělá to zase úplně jinou chuť a je to výborné!

  • Katy K.
    Katy K. |

    15. 3. 2006 18:53

    Zkusila jsem to, a docela nám to chutnalo. Můj muž si to velice pochvaloval, ale nejprve se zeptal na kalorie!

  • Irma Hlávková
    Irma Hlávková |

    19. 7. 2005 21:42

    Dělávám už hodně let,pod maso dávám ještě brambory.Jednoduché,rychlé,vynikající a ještě se dá u toho sedět na netu...

  • Lubor
    Lubor |

    10. 4. 2005 19:53

    S Nivou jsem také vyzkoušel je to pikantnější

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    9. 4. 2005 16:45

    Dělal jsem to s nivou, opravdu výborné!!!

  • Ondra
    Ondra |

    29. 1. 2005 14:26

    Moc dobré. Dokonce jsem sklidil pochvalu.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 1. 2005 18:54

    Oljo máš pravdu, je to super recept. A také je důležité, že se to vrazí do trouby a můžou se nechat téměř bez dozoru a dělat při tom jiné domácí práce. To kuchařka ocení

  • Olja
    Olja |

    24. 1. 2005 11:22

    O víkendu jsem recept vyzkoušela. Je to fakt bomba. Manžel, syn i já jsme se mohli "užrat":-)Bylo to prostě vynikající a nenáročné na přípravu. Když jsme dojedli, ptali se mě, kdy že ta dobrota zase bude... SUPER!

  • zig
    zig |

    7. 10. 2004 12:30

    Jo taky to delame a rikame tomu Kundibáry (brambory) s Mindíkem (maseno) nejlepší se mi to osvědčilo zapekat v řimskym hrnci. Je to fofr a dobrota.

  • Ilona Vítková
    Ilona Vítková |

    5. 10. 2004 16:37

    Taky to dělám, ale na plech a přidám k tomu nakrájené brambory, buď na kolečka nebo hranolky,Přidám grilovací koření a zaliju vše šlehačkou.V troubě peču 45 minut. A světe div se nemám žádné špinavé nádobí. Jen jeden plech.

  • Katka
    Katka |

    5. 10. 2004 12:20

    Bylo to moc dobré, dokonce i můj muž to pochválil a to je co říct.

  • Kája
    Kája |

    2. 10. 2004 10:12

    Mirko, dík za podporu, Tvoji radu vyzkouším, ale teď co vždy 1 x týdně uvařím podle této kuchařky, tak se situace uklidnila, už jsem vyzkoušela receptů dost, jde to celkem, no někdy i těžko, ale vždy se to sní a dokonce mě i chválí, třeba za pivní štrůdl nebo obrácené řízky, ale Ameriku rozhodně vyzkouším

  • Mirka Bernier
    Mirka Bernier |

    1. 10. 2004 23:57

    Pro Káju:Tak ten příspěvek nemá chybu! Když jsem ho četla byla jsem mrtvá smíchy, jak typická situace v dnešní době:) Neboj, já jsem začala vařit až když jsem se po střední odstěhovala a teď, po necelým roce,moje kuchařské umění obdivují restauracema rozmazlení američani. Když Ti budou Vaši nadávat řekni že zdrhneš do Ameriky, uvidíš jak to zabere!

  • Petra
    Petra |

    1. 10. 2004 14:10

    Mňam mňam mňam!

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    24. 9. 2004 18:55

    Dělala jsem podle návodů v diskuzi s nivou, bylo lepší než s eidamem a vylepšila jsem to ještě tím, že přidávám pod sýr na kostičky nakrájenou hrušku a zapráším trochu zázvorem, doporučuji vyzkoušet

  • Mirka Bernier
    Mirka Bernier |

    21. 9. 2004 22:12

    Tak to byla fakt bomba!!! Kuchtila jsem to presne podle Martiny, nema to chybu!!!

  • Lubor
    Lubor |

    20. 9. 2004 19:21

    Doporučuji do sýru přidat na malinkaté kousíčky rozdrcenou feferončičku, to je teprve ono!!

  • Marie ˇStolbová
    Marie ˇStolbová |

    20. 9. 2004 12:15

    Dělala jsem jsem to bez sojovky a bez nivy,ale nebylo to ono.S Vašemi nápady jsem moc spokojena.Nemá to chybu.Děkuji

  • Kája
    Kája |

    15. 9. 2004 19:41

    S Nivou fakt dobré!!!

  • Anonym
    Anonym |

    14. 9. 2004 18:33

    Dělám s nivou je to pikantnější, ale také dobré

  • Martina ***
    Martina *** |

    13. 9. 2004 14:48

    Tento recept znám už několik let (dělám to bez sójovky) a je to fakt bomba. Někdy z lenosti nakrájím i syrové brambory, proložím je cibulí, pak kotletky, sýr, šlehajda a je to SUPER mňamka. Pa Martina

  • Alice
    Alice |

    17. 8. 2004 19:36

    Opravdu jednoduché a dobré

  • Kája
    Kája |

    19. 6. 2004 20:33

    Chodím na SŠ, vařit neumím a naši nadávají, že jsem stále na internetu. Rozhodla jsem se, že se budu učit vařit podle Vaší kuchařky. Dnes jsem dělala tyto kotlety, mamce i taťkovi chutnalo a konečně uznali že i ten internet je k něčemu.