ŠMAK - Kuřecí buchtička

Hodnocení:

Moje:

-
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      miska kuřecí maso
    • česnek
    • sůl
    • mléko
    • sýr
    • hladká mouka
    • máslo
    • vejce
    • smetana sladkokyselá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup: osolené plátky kuřecího masa si na noc naložíme do mísy do této směsi:
2
1 krabice mléka + 5-6 strouľku česneku, které do mléka rozmačkáme.
3
Druhý den: kuř.maso obalíme nejdříve v hl.mouce, vejci a nakonec v nastrouhaném
4
eidamu (na 6-8 pl.masa asi 40-50 dkg sýra). A začneme je pokládat do pekáče vymazaného máslem,první vrstvu masa zalijeme smíchanou směsí (smetana sladká + kyselá), pak dáme další vrstvu masa a postup se zalitím smetanou zopakujeme.
5
Celé dáme zapéct a necháme to péct asi 80-90 minut, až se Vám udělá krásná opečená slupka jako u buchty.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.