Autor:

Šlehačka vlasní výroby

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Mléko
nejlépe plnotučné
1/2 l
Máslo 150 g
Ztužený tuk 150 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do hrnce dáme mléko, máslo a ztužený tuk. Zahříváme, až do bodu varu - nevaříme. Necháme chvíli prochladnout, přelijeme do mixéru a 4 minuty (!) mixujeme. Uložíme do lednice na 24 hodin, pak hmotu ušleháme jako normální smetanu ke šlehání. Při došlehávání přidáme cukr podle chuti.
Šlehačky je hodně a je výborná. V době, kdy na našem trhu chybělo kde co, včetně šlehačky, jsem ji s úspěchem vyráběla. Dnes když zapomenu šlehačku koupit, tak si ji snadno vyrobím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Šlehačka vlasní výroby

Komentáře

  1. Helena   11.02.2008 | 11:59 | reagovat |

    Aničko,tak to nevím,ještě jsem to nezkoušela.Šlehačka se mi zdá dost pevná a nikdy na moučnících nebyla dlouho,protože se vše snědlo.Za pokus nic nedáte.

  2. Anna Č.   11.02.2008 | 8:53 | reagovat |

    Pokud chcete,aby šlehačka na moučníku vydržela déle,může se přidat ztužovač?Recept mne zaujal a určitě zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web