Autor:

Pařížská šlehačka

Snadné
Ingredience
Kakao 25 g
Moučkový cukr 35 g
Šlehačka 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Kakao a cukr smícháme se šlehačkou a vše zahříváme až k bodu varu. Necháme lehce přejít varem.
Necháme asi 12-24 hodin chladit a pak ušleháme jako běžnou šlehačku. Podle chuti lze ještě trochu přisladit.
Místo kakaa a cukru lze použít 150 g čokolády na vaření a postupovat stejným způsobem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Pařížská šlehačka

Komentáře

  1. eva   01.09.2015 | 22:16 | reagovat | závadný

    Já dělám paříž. šlehačku ze smetany 31% a vždycky se mi ušlehá. Povařím kakao a cukr a smetanu asi 2-3 minuty a nechám chladit v lednici v kameninové nádobě i více jak 12 hodin. Potom v téže nádobě šlehám vždycky je "jak papuč", jak říkávala moje maminka.

  2. ädmin   30.07.2015 | 21:25 | reagovat | závadný

    šlehačku jsem zkoušela vše podle receptu kvalitní smetana ale po vychlazení jsem jí nemohla ušlehat :'( :'( :'( dost mě to naštvalo :-X

  3. andy   23.08.2012 | 17:26 | reagovat | závadný

    delala jsem ji presne podle tohodle receptu a pri zdobeni dortu ji malem moje sestre snedla, 15 lidi jedlo dort a vsichni si nejvic vychvalovali tu parizskou slehacku

  4. Anna   11.10.2007 | 6:09 | reagovat | závadný

    Doporučuji vyzkušet ledové kaštany

  5. Zdeňka   08.08.2007 | 22:06 | reagovat | závadný

    Nicole,asi jste se přehlédla,v receptu je 25g a ne 25 dkg kakaa,potom byla šlehačka opravdu hodně hořká.Já osobně dělám pařížskou šlehačku stejně jako Jana.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web