Autor:

Pařížská šlehačka

Snadné
Ingredience
Kakao 25 g
Moučkový cukr 35 g
Šlehačka 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Kakao a cukr smícháme se šlehačkou a vše zahříváme až k bodu varu. Necháme lehce přejít varem.
Necháme asi 12-24 hodin chladit a pak ušleháme jako běžnou šlehačku. Podle chuti lze ještě trochu přisladit.
Místo kakaa a cukru lze použít 150 g čokolády na vaření a postupovat stejným způsobem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Ořechová miminka Milujeme vánoční cukroví - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Pařížská šlehačka

Komentáře

  1. eva   01.09.2015 | 22:16 | reagovat |

    Já dělám paříž. šlehačku ze smetany 31% a vždycky se mi ušlehá. Povařím kakao a cukr a smetanu asi 2-3 minuty a nechám chladit v lednici v kameninové nádobě i více jak 12 hodin. Potom v téže nádobě šlehám vždycky je "jak papuč", jak říkávala moje maminka.

  2. ädmin   30.07.2015 | 21:25 | reagovat |

    šlehačku jsem zkoušela vše podle receptu kvalitní smetana ale po vychlazení jsem jí nemohla ušlehat :'( :'( :'( dost mě to naštvalo :-X

  3. andy   23.08.2012 | 17:26 | reagovat |

    delala jsem ji presne podle tohodle receptu a pri zdobeni dortu ji malem moje sestre snedla, 15 lidi jedlo dort a vsichni si nejvic vychvalovali tu parizskou slehacku

  4. Anna   11.10.2007 | 6:09 | reagovat |

    Doporučuji vyzkušet ledové kaštany

  5. Zdeňka   08.08.2007 | 22:06 | reagovat |

    Nicole,asi jste se přehlédla,v receptu je 25g a ne 25 dkg kakaa,potom byla šlehačka opravdu hodně hořká.Já osobně dělám pařížskou šlehačku stejně jako Jana.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web