Autor:

Rajská bramborová polévka

Snadné
Ingredience
Brambory 500 g
Rajský protlak
větší
1 plechovka
Voda 2 l
Líbeček
nebo celerová nať - kousek
 
Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Pepř mletý
kuličky
3 ks
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupané, omyté brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme do osolené vroucí vody. Přimícháme rajský protlak, nať z libečku nebo z celeru, bobkové listy, celý pepř a cibuli pokrájenou na jemná kolečka (kdo nemá rád cibuli, dá vařit celou a pak vyhodí). Vše vaříme do změknutí.

Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky, kterou vmícháme do polévky a ještě 10 minut povaříme. Nakonec do hotové polévky přidáme hojně jemně posekané petrželky. Dle chuti přidáváme polévkové koření a mletý pepř.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Rajská bramborová polévka

Komentáře

  1. mirkavazy   13.10.2011 | 17:59 | reagovat |

    Docela se nám povedla, dobrý recept, rychlý a snadný...

  2. Anonym   11.02.2008 | 10:56 | reagovat |

    polévka jsem dělala z kečupu a taky to bylo dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web