Pratchýnino kuře

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Cibule 3 ks
Česnek 3 stroužek
Ocet 1 lžíce
Bílé víno 3 lžíce
Petržel
zelená
 
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Mletá paprika  
Hladká mouka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.

1/2 této směsi dáme na dno zapékací mísy, na to naskládáme osolené a opepřené porce kuřete a druhou polovinu směsi. Polejeme vínem a octem a necháme přes noc uležet.

Hladkou mouku smícháme s paprikou, jednotlivé porce v ní obalíme a pomalu opékáme na pánvi. Na opečené přidáme zbytek směsi z mísy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
5+
1.43 7 5 1
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pratchýnino kuře

Komentáře

  1. Jana Kutačová   04.08.2006 | 12:41 | reagovat |

    Ten anonym jsem byla já...zapomněla jsem se přihlásit.Kuře jsem udělala,chuťově dobroučké a voňavé a udělala jsem to jako Marsí,jen jsem doma neměla víno,tak jsem dala trošičku víc octu.

  2. Marsí   04.08.2006 | 10:43 | reagovat |

    No ..tahleta diskuze mně přiměla prubnout ten recept. Akorát jsem dala místo celého naporcovaného kuřete pouze stehýnka a to rozdělené na dva díly(špalíček a zbytek stehna), vynechala jsem ten ocet neb se mi to pozdávalo s vínem dost kyselé no a po opečení v pánvi jsem maso vyndala a přidala orestovat tu zbylou marinádu. Tím, že ta stehna byla obalená v mouce, tak se ten zbytek marinády zahustil, pak jsem tím to maso přelila a bylo. Nebylo to špatné. Možná kdyb se tam přidala do té vypečené šťávy kapka smetany, tak by se to zjemnilo.A holky...nehádej te se...každý se vyjadřujeme svým způsobem..hezký víkendík všem...:o)))

  3. Jana   04.08.2006 | 7:27 | reagovat |

    Už to konečně chápu!Paní Lorencová,vy si prostě přejete,aby zmizely nejapné diskuse o receptech,a nikdo se radši neodvážil ani pípnout.Nerozumím receptu,tak na to prostě nemám a huš-jinam.Máte velkou smůlu,tak to se určitě nestane.Já proti vám volím jedinou obranu,která je možná-od této chvíle vás budu i s vašimi recepty ignorovat.

  4. Jana Kutačová   04.08.2006 | 7:20 | reagovat |

    Vkládám se do diskuze na téma recepty a jejich vysvětlení.Četla jsem recepty paní Hany a opravdu jsem občas tápala jak je to vlastně myšleno,ale v konečném důsledku,když jsem se zamyslela,tak by mě nenapadlo dávát syrovou marinádku na jídlo,ale určitě bych ji tepelně upravila.Chce to jen trochu zauvažovat,jak by měl daný pokrm vypadat a jak tady někdo napsal-dávat pětky za pokrm,který může být velice chutný a je jen nevyzkoušený,tak to je opravdu nesmysl.Od toho to hodnocení tady není.Asi to budu muset vyzkoušet a trochu zaimprovizovat.:o)

  5. Anonym   03.08.2006 | 20:31 | reagovat |

    Šárko, takže jste si na to opečené kuře dala tu syrovou marinádu , jo???? Protože tak to chápu já z tohoto receptu. Jak psala paní Hana, každý má jinou chuť. Ale já, a myslím, že mnoho dalších určitě takovou "krvavou dobrůtku" odmítnou.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web