Autor:

Pomazánka/příloha z červené řepy

Snadné
Ingredience
Červená řepa  
Máslo 200 g
Pepř celý  
Sůl  
Fenykl  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Bulvy červené řepy opereme a na povrchu lehce nařízneme do kříže. Vyndáme si máslo. Bulvy dáme na suchý plech (nebo na pečící papír, abychom nemusely drhnout případnou připálenou šťávu) a pečeme na plný výkon asi 1,5 hodiny. Plný výkon může být i cca 270 °C, netřeba se bát. Řepa se na povrchu spálí a uvnitř bude měkká a jakoby zkaramelizovaná.Ještě horké bulvy oloupeme. Spálená vrstva může být až 7 mm tlustá a je tedy trochu více „odpadu“, proto je potřeba počítat trochu víc syrové řepy. Oloupanou dužinu rozmixujeme s máslem, osolíme, opepříme, můžeme přidat malinko drceného fenyklu.<BR>Podáváme horké s tmavým pečivem nebo jako „dip“ ke grilovanému masu.<BR><BR>Varianta: místo másla se dá použít i sladká smetana či kombinace mléka a másla. Výsledný produkt tak může být řidší a sloužit jako omáčka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Pomazánka/příloha z červené řepy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web