Autor:

Plněné žampiony IV.

Střední
Ingredience
Žampiony
velké
1 kg
Máslo
1-2
2 lžíce
Petrželka
nasekaná najemno
1 svazek
Žemle
drobky
1 lžíce
Česnek
utřené se solí
3 stroužek
Olivový olej 3 lžíce
Sůl  
Pepř celý
čerstvě umletý
 
Bylinky
snítky k ozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub, Slané

Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme asi 5-10 minut, dokud se z nich nevypaří všechna voda, poté odstavíme. Poté k nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, drobečky žemle, česnek se solí a dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampionů, naplněné je poklademe na lehce pomaštěný plech a každou žampion ještě trochu zakápneme olejem. Následovně pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme.

Vhodná příloha: italský chléb ciabatta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ovocné knedlíky: Tak jednoduché, že je uvaří i dítě Články z

Komentáře k receptu: Plněné žampiony IV.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web