Autor:

Plněné žampiony IV.

Střední
Ingredience
Žampiony
velké
1 kg
Máslo
1-2
2 lžíce
Petrželka
nasekaná najemno
1 svazek
Žemle
drobky
1 lžíce
Česnek
utřené se solí
3 stroužek
Olivový olej 3 lžíce
Sůl  
Pepř celý
čerstvě umletý
 
Bylinky
snítky k ozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub, Slané

Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme asi 5-10 minut, dokud se z nich nevypaří všechna voda, poté odstavíme. Poté k nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, drobečky žemle, česnek se solí a dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampionů, naplněné je poklademe na lehce pomaštěný plech a každou žampion ještě trochu zakápneme olejem. Následovně pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme.

Vhodná příloha: italský chléb ciabatta.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kuřecí paličky v medu se sezamem Recept na víkend: Kuřecí paličky v medu se sezamem Články z

Komentáře k receptu: Plněné žampiony IV.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web