Autor:

Pita (suchá obilná placka)

Střední
Ingredience
Sůl 2 lžička
Celozrnná mouka
můžeme smíchat v poměru 1:1 s pšeničnou moukou hladkou nebo ovesnou, kukuřičnou či žitnou
400 g
Voda 150 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a s vodou vypracujeme těsto. Vodu přidáváme pomalu, těsto musí být tužší, musí se však nechat válečkem rozválet na tenko. Těsto necháme pod miskou na válu 30 minut odpočinout. Pak jej rozdělíme na několik kousků (podle velikosti pánve nebo plotýnky), vytvarujeme koule a ty postupně rozválíme válečkem na tloušťku asi 2 mm. Placky pečeme buď přímo na plotýnce elektrického sporáku nebo na plotně, nebo na suché těžké pánvi. Při pečení plackami pohybujeme a několikrát je přehodíme. Jednu pitu pečeme asi 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Na vdolky i do buchet. Skvělá domácí povidla ze švestek a hrušek Články z

Komentáře k receptu: Pita (suchá obilná placka)

Komentáře

  1. Aewyn   16.05.2013 | 15:39 | reagovat |

    recept dobrý, ale na jinou věc:) V tomhle receptu pečete čapáty. Pita v sobě musí mít droždí, olivový olej i jiné věci a určitě se nepeče deset minut!! :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici? Alergie na potraviny: Čím nahradíte mléko, ovoce nebo pšenici?
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web