Autor:

Pita chléb

25 minut PT0H25M
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Polohrubá mouka 500 g
Sůl 1 lžička
Sušené droždí 1 balíček
Teplá voda  
Pita chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Všechny suroviny smícháme buď na vále nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout asi 35 minut.
Vykynuté těsto promícháme a vytvarujeme z něj cca 15 kuliček, které rukou zploštíme. Necháme je na čisté utěrce ještě 15-20 minut kynout.

Předehřejeme si troubu na 250 °C, z bochníků těsta vyválíme placky a necháme je chvíli odstát, aby jejich povrch mírně oschnul. Plech vyložíme papírem na pečení, placky chleba na něj naskládáme a dáme do trouby upéct. Pečeme asi 4 minuty - chleba se začne mírně nafukovat.
Po upečení z jedné strany můžeme otočit a zhruba poloviční čas dopéct z druhé strany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2
3.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)

Komentáře k receptu: Pita chléb

Komentáře

  1. ADISEK   02.01.2016 | 18:00 | reagovat | závadný

    trocha oleje tam neuškodí jinak super :-) ;-) :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web