Autor:

Pita chléb

25 minut PT0H25M
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Polohrubá mouka 500 g
Sůl 1 lžička
Sušené droždí 1 balíček
Teplá voda  
Pita chléb

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Všechny suroviny smícháme buď na vále nebo ve velké míse a zpracováváme tak, aby vzniklo trochu tužší těsto, které se nebude lepit. Necháme ho kynout asi 35 minut.
Vykynuté těsto promícháme a vytvarujeme z něj cca 15 kuliček, které rukou zploštíme. Necháme je na čisté utěrce ještě 15-20 minut kynout.

Předehřejeme si troubu na 250 °C, z bochníků těsta vyválíme placky a necháme je chvíli odstát, aby jejich povrch mírně oschnul. Plech vyložíme papírem na pečení, placky chleba na něj naskládáme a dáme do trouby upéct. Pečeme asi 4 minuty - chleba se začne mírně nafukovat.
Po upečení z jedné strany můžeme otočit a zhruba poloviční čas dopéct z druhé strany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Komentáře k receptu: Pita chléb

Komentáře

  1. ADISEK   02.01.2016 | 18:00 | reagovat |

    trocha oleje tam neuškodí jinak super :-) ;-) :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web