Ořechové lodičky z těsta bez cukru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo z burských oříšků (nebo 150 g vlašských ořechů)
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce voda
    • sůl
  • Krém:
    • 1
      ks šlehačka
    • 400
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • cukr podle chuti (částečně může být i vanilkový)
    • pistácie sekané nebo vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme těsto - pokud použijeme vlašské ořechy, rozsekáme je v mixéru, až vznikne kompaktní mastná hmota - oříškové máslo. Přidání soli se nebojte, bez ní je těsto "hluché". Necháme odpočinout v lednici. Větší formičky (lodičky, košíčky apod.) vymažeme tukem a vyložímě těstem (nerozvalujeme ho), aby vznikla prohlubeň. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 15 minut. Na krém uvaříme z mléka, pudinku, cukru a mouky kaši, kterou necháme zchladnout (během chladnutí ji prošleháváme, nejlépe elektrickým ručním šlehačem). Ušleháme šlehačku - na nejnižší obrátky šlehače, tak se nám dobře provzdušní a našlehá. Pak opatrně po částech zašleháme prochladlý pudink. Hmotu ozdobně nastříkáme do lodiček a posypeme nasekanými oříšky.
2
Chceme-li mít cukroví křupavé, podáváme hned. Dáváme-li přednost proleželému moučníku, necháme alespoň 2 dny uležet.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.