Ořechová roláda bez mouky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks vejce
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g ořechy
    • 2
      ks banány
    • pařížská šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a nakonec sníh z bílků. Natřeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut - mírně zrůžoví. Roládu smotáme a necháme vychladnout.
2
Když vychladne rozmotáme, potřeme ušlehanou šlehačkou poklademe oloupaným banánem v celku a opět zamotáme. Dáme vychladit. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Lenka Pernicová
    Lenka Pernicová |

    20. 3. 2009 23:59

    Obmněna k tomuto receptu. Plním místo pařížské šlehačky normální ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, mírně oslazenou a po našlehání opatrně vmíchám nastrouhanou hořkou čokoládou. roláda je pak hezká na řezu.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    17. 3. 2009 19:39

    Di, aj Lenka, ďakujem za odpovede.

  • Lenka Pernicová
    Lenka Pernicová |

    17. 3. 2009 19:32

    Tuto roládu znám už dlouhá léta, je opravdu výborná. Aby se opravdu při smotání nelámala tak ji trochu vychladlou smotám s vlhkou(hodně vymačkanou utěrkou) a nechám vychladnout

  • Di -
    Di - |

    17. 3. 2009 07:30

    Klárko, já dělám roládu bez mouky kakaovou nebo ořechovou s minimem mouky a neláme se. řekla bych, že čím více mouky, tím více se láme.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    16. 3. 2009 19:56

    Keďže je to bez múky, pri rozmotávaní úž vychladnutej rolády, sa neláme?