Obložené briošky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      g droždí
    • 150
      ml mléko
    • 350
      g hladká mouka
    • 80
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • sůl
    • mouka
    • tuk
    • 1
      ks vejce
    • kmín
  • Na obložení
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      kapary
    • pomazánkové máslo
    • řapíkatý celer
    • petrželka
    • 80
      g vysočina
    • 100
      g šunka
    • 0,5
      ks okurka salátová
    • 4
      lžíce jarní cibulka sekaná
    • 4
      ks šprot
    • 100
      g vepřová plec Uzená
    • 10
      ks olivy s papričkou zelené
    • pepř celý naložený
    • červená paprika a žlutá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z těsta vyválíme 13 válečků asi 8 cm dlouhých. Rozložíme je na vymazaný plech a necháme opět kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
2
Upečené briošky rozřízneme a vždy čtyři obložíme stejně. Spodní část potřeme máslem, ozdobíme cibulkou, šproty, kapary a zakryjeme vrchní částí. Další potřeme slabě pomazánkovým máslem a obložíme na kostičky pokrájenou uzenou plecí, plátky oliv a petrželkou. Na rozkrojené briošky, položíme kolečka vysočiny, přidáme pokrájený řapíkatý celer, zelený pepř a přiklopíme. Zbylé potřeme pomazánkovým máslem, na něj přeložíme šunku a doplníme plátky okurky a proužky barevných paprik.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.