Nutelový tunel

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pomeranč
    • 120
      g máslo
    • 120
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g hladká mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce nutela
    • kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kůru z pomeranče nastrouháme a z pomeranče vylisujeme šťávu. Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme vejce, kůru a pomeračovou šťávu. Promícháme a přidáme kypřící prášek a mouku. Těsto dáme na papírem vyložený plech, zarovnáme do hladka asi na 3 mm tloušťku. Konce papíru necháme přes okraje plechu.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 6 minut až povrch začne zlátnout. Mezitím si necháme rozpustit nutelu. Plech vyndáme a na těsto rovnoměrně rozetřeme nutelu. Pak ho zrolujeme do rolády, zatěžíme a necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním posypeme kakaem.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 4. 2011 17:45

    ...moučník ;-)

  • Di -
    Di - |

    16. 12. 2009 07:42

    Proč byl tento recept zařazen k předkrmům, Nejde spíše o sladkost?

  • Monika T
    Monika T |

    8. 12. 2009 01:04

    4 polievkové lyžice nutely stačia, rozpustiť nutelu znamená to isté ako rozpustiť napr. čokoládu, tým, že bude tekutejšia, bude jej viac...ale ak máte rád sladké, pokojne celé cesto potrite nutelou priamo z nádoby.

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    7. 12. 2009 12:31

    opravdu stačí 4 lžíce Nutely? A pak "necháme rozpustit Nutelu" znamená přesně co?Děkuji za upřesnění