Autor:

Nálev na "Znojemské okurky"

Střední
Ingredience
Voda 2,5 l
Ocet
8%
1 l
Cukr 380 g
Sůl 100 g
Hořčičné semínko  
Kopr  
Cukerin 6 ks
Cibule
nakrájená na kolečka
2 ks
Mrkev
nakrájená na kolečka
2 ks
Pepř celý 1 balíček
Nové koření 1 balíček

Postup přípravy:

Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr, 6 kuliček celého pepře, 2 kuličky nového koření a kávovou lžičku hořčičného senene.
Pak zavíčkujeme a zavařujeme při teplotě vodní lázně 85 °C po dobu 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Nálev na "Znojemské okurky"

Komentáře

  1. lucka   10.06.2016 | 16:06 | reagovat | závadný

    octa je prilis cele okurky jsem vyhodila uplne kysele nedalo se to snist

  2. vlastinka   15.08.2014 | 18:40 | reagovat | závadný

    Právě jsem koupila Znojemsky macerát... Jdu ho vyzkoušet, jen toho octa se mi v tom receptu zdá nějak moc. Uvidím... Napíšu, jak to dopadlo....

  3. Olga Zehnalová   26.03.2010 | 15:39 | reagovat | závadný

    ..no ak bude dostať kúpiť tento macerát aj na Slovensku, tak tento rok by som to skúsila, aj keď mávam výborné uhorky s klasickým nálevom.

  4. Pája S   26.03.2010 | 11:28 | reagovat | závadný

    Také to neznám ,ale vygooglim.Děkuji Zdeňku za tip.:-)

  5. Majka Rončáková   26.03.2010 | 9:15 | reagovat | závadný

    Kde kupujete Znojemský macerát?

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web