Mouřenín II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hořká čokoláda
    • 170
      g vlašské ořechy
    • 6
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 150
      g hladká mouka
    • 35
      g kakao
    • 3
      lžička prášek do pečiva
    • 6
      lžíce káva
  • Na polevu
    • 200
      g čokoládová poleva
    • 40
      g med
    • 80
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu nasekáme na jemno, rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky utřeme s cukry, solí do jemného krému. Přidáme 3 lžíce kávy, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem, kakao, ořechy a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme snéh z bílků. Těsto nalije na plech a pečeme 35 minut při 175 °C. Horký koláč polijeme zbylou kávou.
2
Polevu rozpustíme s medem a smetanou a polejeme jí koláč. Necháme zaschnout a posypeme kakaem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.