Pařížský mouřenín

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr drobného
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 70
      g škrobová moučka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • kakao na posypání
  • Krém
    • 2
      balíček pařížský krém v prášku
    • 150
      g ořechy nastrouhané
    • 4
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je dotuha. Zašleháme drobný cukr, přidáme žloutky a mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na pečící papír, kterým jsme vyložili plech. Pečeme při 180 °C cca 12 minut.
2
Vlažný pišot nakrájíme na proužky široké 2 cm. Několika pruhy vyložíme mísu. Krémem vyplníme prohlubeň na piškotových pruzích, uhladíme ho a položíme na něj zbývající část piškotu. Mísu přikryjeme alobalem a necháme přes noc v chladu odpočinout. Před podáváním opatrně vyklopíme a přes síto poprášíme kakaovým práškem.
3
Krém: připravíme dle návodu na obalu. Do našlehané pěny lehce vmícháme ořechy a moučkový cukr.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Mefinka Mefinka
    Mefinka Mefinka |

    10. 9. 2009 11:40

    Myslím si, že termín: drobný cukr, ač někdo třeba zná, tak není zrovna nejznámnější. Asi bych si poradila, ale být úplný začátečník a vidět recept, tak vůbec nevím, jaký cukr použít...

  • Lucie Sedláková
    Lucie Sedláková |

    1. 3. 2009 09:38

    Je to dobrý recept.