Mexickej francouzák

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Placky:
    • 150
      g hladká mouka
    • 375
      ml minerální voda perlivá
    • 2
      ks vejce
    • sůl
  • Náplň:
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • pórek
    • česnek menší hlavička
    • 1
      plechovka cizrna
    • 1
      plechovka fazole v tomatové omáčce
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžička instantní jíška 2-3
    • uzený sýr
    • 3
      lžička tamdori masalla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Placky: ze všech přísad umícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme z každé strany asi šest palačinek. Necháme vychladnout.
2
Náplň: na olivovém oleji osmahneme slaninu a na malé kousky nakrájené maso. Přidáme masallu a promícháme, až maso chytne správně červenou barvu. Poté přidáme na menší kousky nakrájenou zeleninu a polovinu česneku na plátky. Restujeme doměkka. Přilijeme fazole a scezenou cizrnu, přidáme kečup a prohřejeme. Poté okořeníme (sladká paprika, pepř, sůl, tabasco) a vymačkáme zbylý česnek. Na závěr vmícháme jíšku, mělo by to vytvořit hodně hustou omáčku. Necháme trošku vychladit.
3
Konec: palačinky naplníme směsí, zavineme a naskládáme do pekáčku (lze i na sebe) a zasypeme sýrem. V předehřáté troubě 190 °C pečeme asi 15 minut. Na talíři lze ještě zjemnit lžíci zakysané smetany a posypat petrželkou.
4
!Cizrna je sama o sobě hodně slaná, tak se solí opravdu opatrně!
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.