Masová pánev II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      cibule
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce rajský protlak 3-4
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 300
      g mleté maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou...) Ideální příloha jsou těstoviny.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    2. 2. 2007 18:14

    Použila jsem mraženou zeleninu, vynechala vajíčka, místo protlaku použila jen kečup a bylo to výborné. Smetana skvěle jídlo zjemní.