Marinované pštrosí plátky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pštrosí řízky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička oregáno
    • 1
      šálek balzamikový ocet
    • 2
      lžička česnek utřený
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      ks bobkový list nakrájený na proužky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech surovin připravíme marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu pštrosí řízky.
2
Potom vložíme řízky i s marinádou do pekáče a pečeme v troubě asi 25 minut při 180 °C.
3
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Lucie Hrabcová
    Lucie Hrabcová |

    16. 11. 2009 13:14

    Pštrosí maso je jedno z nejzdravějších....Minimum tuku, červené, jemné něco jako zvěřina. A hlavně je zr soukromých chovů, takže není vyhoněné hormony, jako kuřata.....Jinak takové řízky ze pštrosa smažené pomalinku....nádhera a vynikající je i svíčková!

  • Anna Kucerova
    Anna Kucerova |

    12. 1. 2008 14:40

    Nevim, jak to melo vypadat po upeceni v troube, ale ja jsem to pak nechala zapect na 15 min v mikrovlnce. Vysledek byl ale opravdu vyborny, pritel me nekolikrat moc moc pochvalil :)

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    7. 12. 2007 06:50

    Hmm... běhací maso jsme ještě neměli, možná by stálo za hřích :)