Lilek s rajčaty a paprikou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • lilek
    • rajčata
    • vejce
    • česnek
    • sůl
    • líbeček
    • eidam sýr
    • rostlinný olej
    • paprika šťavnatá
    • šunka v poměru 2:1:1:1
    • jogurt trocha
    • ajvar trocha
    • hovězí vývar nebo kuřecí
    • strouhanka na vysypání pečící nádoby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vymazaného a vysypaného kastrolu dám na kousky pokrájený lilek, rajčata, papriku a šunku, navrch dám trochu ajvaru, posypu usekaným česnekem a libečkem, proleju vývarem, zaleju vejcem ukvedlaným s jogurtem a dám zapéct (v remosce cca 1/2 hodiny). Po upečení nechám ještě na vrchu roztavit strouhaný eidam.
2
Přílohy: vařené moučné brambory nebo tmavý chléb.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 3. 2007 16:02

    Ajvar je k dostání v jakémkoliv potravinářském obchodě.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    20. 3. 2007 16:01

    Síso, recept na " Ajvar tedy Milice" najdete na těchto sránkách

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 12:39

    Ajvar je chorvatská směs z rajčat, paprik, lilku a olivového oleje, prodává se ve skleničkách v potravinách. Jsou dva druhy: jemnější a pálivější, který si vyberete, je na Vás. Já ho používám jen na dochucení některých pokrmů, ale výrobce (Podravka) ho doporučuje i k vařenému masu nebo uzeninám místo hořčice.

  • Sísa
    Sísa |

    20. 3. 2007 07:19

    Ráda bych věděla co je ajvara. A kde se kupuje. Díky S.