Lehká nádivka (například do kuřete)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce strouhanka 3-4 lžíce
    • zeleninová nať Čerstvá nebo sušená
    • šunka Kousek
    • 1
      lžíce sterilovaný hrášek
    • mrkev Kousek
    • rajče Kousek
    • zelenina Popřípadě dle fantazie
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření Další dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvědomila jsem si, že dělám nádivku podle babičky a mámy, a že ji když pro mě je klasická, pro většinu je vlastně asi jiná.
2
**Takže:** smíchám strouhanku se žloutky, přidám na drobno pokrájenou šunku, pokrájenou zeleninu a hrášek, ochutím, nakonec vmíchám tuhý sníh z bílků. Máma ji běžně dávala do kuřete, já jí občas plním taky krůtí prsa a taky "pytel" z kuřecích řízků (dá to trochu více šití, ale výsledek je skvělý, žádné kosti, jen stačí nechat zchladnout a pokrájet na plátky, servírovat teplé či studené), nebo peču jen ve vymazaném a vysypaném pekáčku, na jaře do ní přidávám usekané mladé kopřivy.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    4. 8. 2011 13:43

    Opraveno, díky.

  • Andy
    Andy |

    4. 8. 2011 12:50

    Máte tam chybu dámo.. nepíše se schladnout, ale zchladnout..

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    26. 1. 2007 20:06

    Vypadá to zajímavě, vyzkouším a potom dám vědět, jak nám chutnalo. Děkuji