Autor:

Lasagne s lososem

Střední
Bešamel - první část
Cibule 1 ks
Mléko 300 ml
Smetana 100 ml
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Vegeta  
Bazalka  
Pepř mletý  
Bešamel - druhá část
Červená paprika 1 ks
Česnek  
Sůl  
Rajčata
ve vlastní šťávě
1 plechovka
Eidam sýr
na posypání
 
Lasagne 250 g
Ingredience
Losos 350 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji/másle. Přidáme hladkou mouku, smažíme asi 2 minutky a přidáme mléko, smetanu a vývar. Dochutíme vegetou, bazalkou, pepřem. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a připravíme si druhou část:

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou papriku, když změkne, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Chvíli smažíme, přidáme zbylou šťávu z rajčat a osolíme. Vaříme cca dalších 5 minut. Smícháme obě směsi dohromady. Na dno pekáčku nalejeme trochu oleje a začneme ukládat suché plátky lasagní (dávám 4 plátky na každou vrstvu). Na ně dáme část bešamelu, na drobno nakrájeného lososa a střídáme až než nám nic ze surovin nezbyde.

Mě to vystačí na tři vrstvy, používám pekáč o velikosti cca 40 x 20 cm. Končíme vrstvou bešamelu a posypeme eidamem.

Lasagne by měly být ve šťávě/bešamelu asi do dvou třetin, aby změkly. Pečeme dozlatova při 200 st. Celsia cca 60 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Lasagne s lososem

Komentáře

  1. Eliška K.   04.12.2012 | 11:28 | reagovat | závadný

    Vyborne, a hlavne ta omacka - mnam!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web