Lasagne s lososem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Belldandy

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bešamel - první část
    • 1
      ks cibule
    • 300
      ml mléko
    • 100
      ml smetana
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • vegeta
    • bazalka
    • pepř mletý
  • Bešamel - druhá část
    • 1
      ks červená paprika
    • česnek
    • sůl
    • 1
      plechovka rajčata ve vlastní šťávě
    • eidam sýr na posypání
    • 250
      g lasagne
    • 350
      g losos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji/másle. Přidáme hladkou mouku, smažíme asi 2 minutky a přidáme mléko, smetanu a vývar. Dochutíme vegetou, bazalkou, pepřem. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a připravíme si druhou část:
2
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou papriku, když změkne, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a prolisovaný česnek. Chvíli smažíme, přidáme zbylou šťávu z rajčat a osolíme. Vaříme cca dalších 5 minut. Smícháme obě směsi dohromady. Na dno pekáčku nalejeme trochu oleje a začneme ukládat suché plátky lasagní (dávám 4 plátky na každou vrstvu). Na ně dáme část bešamelu, na drobno nakrájeného lososa a střídáme až než nám nic ze surovin nezbyde.
3
Mě to vystačí na tři vrstvy, používám pekáč o velikosti cca 40 x 20 cm. Končíme vrstvou bešamelu a posypeme eidamem.
4
Lasagne by měly být ve šťávě/bešamelu asi do dvou třetin, aby změkly. Pečeme dozlatova při 200 st. Celsia cca 60 minut.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eliška K.
    Eliška K. |

    4. 12. 2012 11:28

    Vyborne, a hlavne ta omacka - mnam!