Kuřecí a rýžová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 200
      g rýže
    • celerová nať
    • glutasol
    • 1
      ks bílé zelí
    • petrželka nebo cibulová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře vaříme v osolené vodě asi půl hodiny, pak je vyjmeme z hrnce a dáme stranou. Opranou rýži nasucho opražíme, ale nesmí žloutnout. Přidáme ji do vývaru z kuřete a vaříme, dokud nepopraská. Přidáme glutasol.
2
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Jemně posekáme zelí, celer a smícháme s masem. Zvlášť podáváme maso se zelím a s celerovou natí, zvlášť vývar, zasypaný těsně před servírováním pažitkou. Polévku můžeme dochutit polévkovým kořením nebo kostkou kuřecího bujónu.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.