Kokosoví ježci

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karamel
    • 100
      g cukr krystal
    • 2
      dl voda
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Krém
    • 1
      ks hera
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 10
      lžíce mléko
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krystal opražíme, zředíme vodou a za stálého míchání necháme rozpustit a vychladit. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku, kypř. prášek, vanilínový cukr a po trošce karamelovou vodu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, ze všech stran natřeme krémem a obalíme v kokosu. Krém: Heru vyšleháme s cukrem a kakaem. Nakonec po troškách za stálého šlehání přidáváme teplé mléko. Recept je ze Slovenska.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.