Kapustová polévka s párkem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g kapusta
    • 30
      g máslo
    • 2
      ks párky
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
  • Jíška
    • 40
      g máslo
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a podusíme na másle. Párky nakrájíme na kolečka. Světlou jíšku připravenou z másla a mouky zalijeme vývarem nebo horkou vodou a povaříme 20 minut. Potom přecedíme, osolíme, opepříme, přidáme špetku pepře a papriky, nakrájené párky, podušenou kapustu a společně krátce povaříme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • anonym
    anonym |

    1. 11. 2010 15:46

    ja ji znam uplne jinak nez se tu pise :-) ale menuje se to stejne

  • Anonym
    Anonym |

    18. 11. 2007 20:03

    Já to znám jen bez kapusty

  • Blanka Šubecová
    Blanka Šubecová |

    10. 7. 2007 19:46

    Znám podobný recept od babičky (stejný název) - ale bez kapusty a papriky. Bude to asi trochu jiná chuť - se sterilovaným hřáškem, včetně nálevu. Místo vývaru se může použít Masox. Je to hotové za pár minut a stojí to za vyzkoušení.

  • Hana Gregorová
    Hana Gregorová |

    26. 3. 2006 09:47

    Představovala jsem si ji jinak, ale nakonec chutnala.

  • Monika
    Monika |

    7. 12. 2004 18:33

    Tato polévka měla veliký úspěch děkuji Monika