Kanadský brusinkový koláč

Hodnocení:

Moje:

50 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 50
      g strouhané ořechy (LÍSKOVÉ)
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo (ZMĚKLÉ)
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce mléko
  • náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce máslo (ROZPUŠTĚNÉ)
    • 2
      lžíce brusinkový kompot (DŽEM)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, strouhanými oříšky a cukrem, spojíme změklým máslem, vejcem a trochu mléka. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na poloviny a z každé vyválíme plát ve velikosti plechu nebo koláčové formy. Na tukem vymazaný plech položíme první plát těsta. Tvaroh smícháme s cukrem, vejcem a máslem, podle potřeby zředíme trochou mléka a pak vmícháme brusinkový kompot nebo džem.Tvarohovou směsí potřeme spodí díl těsta a překryjeme 2. plátem, okraje přitiskneme, aby náplň nevytékala a povrch na několika místech propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 150 °C až 180°C asi 30min. Hotový koláč necháme vychladnout na plechu, před podáváním ho pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.