Autor:

Jahodový džem s ananasem

Snadné
Ingredience
Jahody 750 g
Želírovací cukr 500 g
Ananasový kompot
-pouze kostky(bez nálevu)
250 g
Jahodový džem s ananasem

Postup přípravy:

Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v hrnci přivedeme k varu za stálého míchání. Přidáme želírovací cukr a provaříme ještě 5 minut. Ještě horký ho nalijeme do čistých sklenic, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Pokud máme strach, že nevydrží delší dobu skladování, můžeme zavařit na 10 minut při 90-ti stupních.

Místo želírovacího cukru můžeme použít i jiný druh želírovacího prostředku (gelfix, želírfix...) a cukru dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Jahodový džem s ananasem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web