Autor:

Jahodový džem s ananasem

Snadné
Ingredience
Jahody 750 g
Želírovací cukr 500 g
Ananasový kompot
-pouze kostky(bez nálevu)
250 g
Jahodový džem s ananasem

Postup přípravy:

Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v hrnci přivedeme k varu za stálého míchání. Přidáme želírovací cukr a provaříme ještě 5 minut. Ještě horký ho nalijeme do čistých sklenic, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Pokud máme strach, že nevydrží delší dobu skladování, můžeme zavařit na 10 minut při 90-ti stupních.

Místo želírovacího cukru můžeme použít i jiný druh želírovacího prostředku (gelfix, želírfix...) a cukru dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Jahodový džem s ananasem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web