Autor:

Jahodový chlebíček

Snadné
Ingredience
Jahody
: 250g rozmačkaných zralých jahod a 250g celých menších(drobnějších) jahod
500 g
Vejce 3 ks
Cukr krupice 150 g
Máslo
změklé
100 g
Polohrubá mouka
dle hustoty, cca
320 g
Prášek do pečiva
necelý
1 balíček
Vanilkové aroma 1 lžička
Tuk
na biskupský chlebíček
 
Jahodový chlebíček

Postup přípravy:

250g zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta(záleží na šťavnatosti jahod) aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody. Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Jahodový chlebíček

Komentáře

  1. Johanka 235   30.05.2016 | 15:14 | reagovat |

    Chlebíček je výborný, díky za super recept :))

  2. Henrich   05.04.2016 | 11:29 | reagovat |

    výborné, krásně voní po jahůdkách. jednoduchý, rychlý, vláčný ! ;-) dělal jsem v klasicky v dortové formě a žádný problém

  3. Rybářová   01.04.2016 | 14:42 | reagovat |

    Vynikající recept. Chlebíček je skvělý a vláčný. A jak voní!

  4. Martina   30.06.2015 | 11:19 | reagovat |

    Už se chlebíček peče, tak jsem zvědavá ... Snědla bych už i syrové těsto, mňam :-) Mouky jsem dala trochu méně, asi 280 g, jahod naopak více a ty jsem rozmačkala vidličkou všechny ...

  5. sms-ka   05.05.2015 | 13:06 | reagovat |

    super!!!!!!!!!!!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web