Autor:

Italské ossobuco

Střední
Ingredience
Houby
Nebo žampiony
250 g
Hovězí maso
4-6, oháňky nebo telecí oháňky
6 ks
Hladká mouka
Smíchaná se solí a pepřem
2 lžíce
Máslo 50 g
Olivový olej 3 lžíce
Mrkev
Velká jemně nakrájená
1 ks
Řapíkatý celer
Velké řapíky nakrájené
2 ks
Víno
Bílého (i červeného)
200 ml
Rajčatová pasta 220 ml
Zeleninový vývar 250 ml
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve přidáme pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pod pokličkou dusíme dvě hodiny. Poté dochutíme podle libosti solí a pepřem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Italské ossobuco

Komentáře

  1. Oldřich Gargulák   15.10.2008 | 22:32 | reagovat | závadný

    Máte pravdu, asi mělo být napsáno že sa jedná o lýtko nařezané napříč i s kostí. Po tepelné úpravě se maso na délku "zdrcne"- kost vystoupí a jednotlivé svaly vytvoří kolem kosti "květinu".Je to na talíři spíše taková zvláštnost. Samozřemě bez kosti je to chuťově stejné,ale nechci vyvolat debatu, zda je to OSSO BUCO.

  2. Olga Zehnalová   15.10.2008 | 22:03 | reagovat | závadný

    Pán Gargulák, môžete vysvetliť presnejšie o aký druh mäsa ide? To je nejaká časť mäsa s kosťou,keď je narezané pílkou? Kližka je zas bez kosti, neviem, prosím objasnite bližšie.

  3. Oldřich Gargulák   15.10.2008 | 21:38 | reagovat | závadný

    Osso buco (it. "kost s dírou") telecí nebo hovězí kližka. Konečně lze v řeznictví občas vidět tuto surovinu nařezanou (pilou) na cca 4cm plátky. Potkáte-li toto maso, kupte ho!!! Ten recept je dobrý. Jídlo se zdobí gremoládou.

  4. Katka   26.11.2005 | 0:04 | reagovat | závadný

    fakt moc dobré! Díky

  5. Petra   12.09.2005 | 11:50 | reagovat | závadný

    vynikajici, neverila jsem ze rapikaty celer muze tak dobre chutnat. jednoduche a velmi chutne. dekuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web