Hrníčková rumová bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-
BLL

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek horká voda
    • 5
      lžíce olej
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      hrnek hnědý rum
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • čokoládová hořká poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme s horkou vodou do husté pěny, postupně přišleháme olej, krupicový a vanilkový cukr a rum. Do této hmoty lehce vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.
2
Polovinu těsta vložíme do vymazané a vysypané bábovkové formy, druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Zvolna upečeme (pekla jsem na 150°C).
3
Po vychladnutí bábovku polijeme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.