Gratinovaný lilek s jablky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • 2
      ks jablka
    • 50
      g mandle strouhané
    • 0,2
      l bílé víno
    • 2
      lžíce strouhanka
    • skořice
    • muškátový květ
    • citronová kůra
    • zázvor
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek podélně rozřízneme a dužinu zčásti vydlabeme. Jablka oloupeme, jádřince odstraníme a rozkrájíme je na kostičky stejně jako vydlabanou dužinu s lilku. Pokrájené kousky zalijeme bílým vínem, ochutíme skořicí, muškátovým květem, nastrouhaným čerstvým zázvorem a zahustíme částí strouhanky. Lilky vložíme do pekáčku, podlijeme bílým vínem, naplníme ochucenou směsí a krátce v horké troubě zapečeme. Potom jemně posypeme zbytkem strouhanky, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme plátky mandlí a gratinujeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • marekta
    marekta |

    20. 7. 2006 05:42

    Lilek se musi vzdy pred pouzitim macet pul hodiny v hodne slane vode, aby odesla horka chut.

  • Petr Hynek
    Petr Hynek |

    19. 9. 2004 19:48

    Vynikající, slepicím to náramně chutnalo. Osobně doporučuji lilek vyhodit a ostatní ingredience použít jiným způsobem. Určitě neprohloupíte.

  • lucie cibulkova
    lucie cibulkova |

    25. 8. 2004 15:06

    hm to zní vážně dobře, určitě to zkusím...díky za nápad