Autor:

Francouzská tradiční cibulová polévka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
podle množství osob - na každou jednu
4 ks
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka
kolik másla tolik mouky
2 lžíce
Hovězí vývar 1 l
Mořská sůl 3 špetka
Pepř celý 2 špetka
Červené víno
nebo brandy, toho ale méně
3 ml
Toastový chléb 4 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé, zasypeme je moukou a mícháme, aby se mouka pěkně osmažila.
Poté přidáme vývar, ideálně pravý hovězí, ale může být i z kostky. Přidáváme ho STUDENÝ a po troškách a stále mícháme. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 30 minut.
Kdo má rád, může do polévky přidat trochu vína nebo brandy, zvýrazní to chuť polévky (nepřidáváme na konci vaření, ale cca 10-15 minut před koncem, aby se alkohol vyvařil).

Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba, nalijeme polévku a nakonec posypeme Guyerem (v krajním případě nahradí ementál, ale nedoporučuji to) nebo parmazánem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.57 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)
Reklama
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Francouzská tradiční cibulová polévka

Komentáře

  1. LukášT   04.07.2016 | 11:34 | reagovat | závadný

    Opravdu někdo přidává do francouzské cibulové červené vímno?!!! Proboha tam patří jedině bílé!!! O:-) O:-)

  2. bararich8   08.07.2015 | 21:24 | reagovat | závadný

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  3. Markéta   28.01.2015 | 11:31 | reagovat | závadný

    Vynikající

  4. P   19.01.2015 | 23:27 | reagovat | závadný

    Co se stane kdyz cibuli rozmixuji?

    1. Bara   17.05.2015 | 11:11 | reagovat | závadný

      Cibule bude rozmixovana... ;-)

    2. Katerina   26.07.2015 | 13:24 | reagovat | závadný

      My ji mixovali, protoze jsme nechteli zahustovat mokou. Dve tretiny mixovane (je to hustsi) plus tretina pridana dovnitr.
      Mne to chutnalo, hutne, vyborne. Chleba jsme davali a zapekali navrch se syrem

  5. anet   25.01.2014 | 12:06 | reagovat | závadný

    Dělali zme to staťkou a mě to moc chutnalo :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web