Autor:

Francouzská tradiční cibulová polévka

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
podle množství osob - na každou jednu
4 ks
Máslo 2 lžíce
Hladká mouka
kolik másla tolik mouky
2 lžíce
Hovězí vývar 1 l
Mořská sůl 3 špetka
Pepř celý 2 špetka
Červené víno
nebo brandy, toho ale méně
3 ml
Toastový chléb 4 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé, zasypeme je moukou a mícháme, aby se mouka pěkně osmažila.
Poté přidáme vývar, ideálně pravý hovězí, ale může být i z kostky. Přidáváme ho STUDENÝ a po troškách a stále mícháme. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přikryté vaříme na mírném ohni 30 minut.
Kdo má rád, může do polévky přidat trochu vína nebo brandy, zvýrazní to chuť polévky (nepřidáváme na konci vaření, ale cca 10-15 minut před koncem, aby se alkohol vyvařil).

Při servírování vyložíme talíř nebo misku velkým plátkem toastového chleba, nalijeme polévku a nakonec posypeme Guyerem (v krajním případě nahradí ementál, ale nedoporučuji to) nebo parmazánem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.67 12 5 1
Reklama
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Francouzská tradiční cibulová polévka

Komentáře

  1. LukášT   04.07.2016 | 11:34 | reagovat |

    Opravdu někdo přidává do francouzské cibulové červené vímno?!!! Proboha tam patří jedině bílé!!! O:-) O:-)

  2. bararich8   08.07.2015 | 21:24 | reagovat |

    Výborná a jednoduchá! ;-)

  3. Markéta   28.01.2015 | 11:31 | reagovat |

    Vynikající

  4. P   19.01.2015 | 23:27 | reagovat |

    Co se stane kdyz cibuli rozmixuji?

    1. Bara   17.05.2015 | 11:11 | reagovat |

      Cibule bude rozmixovana... ;-)

    2. Katerina   26.07.2015 | 13:24 | reagovat |

      My ji mixovali, protoze jsme nechteli zahustovat mokou. Dve tretiny mixovane (je to hustsi) plus tretina pridana dovnitr.
      Mne to chutnalo, hutne, vyborne. Chleba jsme davali a zapekali navrch se syrem

  5. anet   25.01.2014 | 12:06 | reagovat |

    Dělali zme to staťkou a mě to moc chutnalo :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web