Dušená vepřová pečeně se sýrem a slaninou

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení kořenová zelenina
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kg vepřová plec nebo krkovice
    • 0,3
      ks vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká mletá
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 120
      g ementál
    • 6
      plátek slanina
    • 1
      l zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso dáme na pánev na olej a osmahneme a vyndáme, přidáme cibuli.
2
Nakrájíme nadrobno na kostičky a zeleninu, zalijeme vývarem okořeníme a vmícháme hořčici, uvedeme do varu. Po 5 minutách přidáme opečené maso a dusíme pod poklicí při nízké teplotě do měkka.
3
Potom maso přendáme do zapékací misky a obložíme jej ementálem a slaninou, zapečeme asi 10 minut. Potom maso zalijeme zakysanou smetanou a dopečeme do růžova.
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo kroketami.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • kaspinka
    kaspinka |

    28. 5. 2012 14:04

    Nějak mi z toho vypadlo co se dělá s těmi rajčaty. A jestli jsem to pochopila správně,tak zůstala šťáva ve které se to dusilo a to je škoda. Takže-rajčata jsem prostě nedala a zakysanou smetanu jsem rozmíchala v té šťávě co zbyla po dušení a tím to pak celé zalila až to bylo zapečené se slaninou a sýrem. Takhle to bylo dobré :-)

  • Brandejsová Dana
    Brandejsová Dana |

    30. 4. 2009 06:54

    A co děláme s tou zeleninou?