Dobrá omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      plátek vepřové maso (naklepaných a nejlépe od včerejška nasolených)
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrst sušené houby
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • 5
      ks pepř mletý
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • grilovací koření
    • hladká mouka na zahuštění
    • voda na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod pokličkou. Když je maso změklé, tak trochu zahustíme moukou, rozkvedlanou v trošce vody nebo koupenou hotovou jíškou a ještě chvíli dusíme bez pokličky, omáčka tak získá hezčí barvu.
2
Podávat můžeme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ŠKORNÍKOVÁ
    ŠKORNÍKOVÁ |

    10. 11. 2011 11:10

    Opravdu dobrá omáčka.Tak trochu jiný guláš-mňam.

  • khapi
    khapi |

    10. 12. 2010 11:34

    Výborná omáčka, jenom škoda, že už nezbylo :o)

  • Šárka Michálková
    Šárka Michálková |

    6. 11. 2008 15:09

    Skvělá dobrota!! Všichni jsme si moc pochutnali!

  • Helena
    Helena |

    9. 3. 2008 20:01

    Moc dobrá ňamka. V modifikaci pro naši rodinu sice bez hub, ale všem moc chutnalo.

  • Martin Pácha
    Martin Pácha |

    6. 4. 2007 07:46

    přidejte, malou větvičku rozmarýny, pokrm je výrazně lepší.