Autor:

Dobrá omáčka

Snadné
Ingredience
Vepřové maso
(naklepaných a nejlépe od včerejška nasolených)
6 plátek
Cibule 2 ks
Česnek 2 stroužek
Sušené houby 1 hrst
Kečup - jemný 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý 5 ks
Nové koření 3 ks
Hřebíček 3 ks
Bobkový list 1 ks
Grilovací koření  
Hladká mouka
na zahuštění
 
Voda
na podlití
 

Postup přípravy:

Na sádle nebo na oleji zpěníme cibulku a orestujeme plátky masa. Přidáme vše ostatní kromě mouky a trochu podlijeme. Dusíme, nejlépe v troubě pod pokličkou. Když je maso změklé, tak trochu zahustíme moukou, rozkvedlanou v trošce vody nebo koupenou hotovou jíškou a ještě chvíli dusíme bez pokličky, omáčka tak získá hezčí barvu.
Podávat můžeme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Dobrá omáčka

Komentáře

  1. ŠKORNÍKOVÁ   10.11.2011 | 11:10 | reagovat | závadný

    Opravdu dobrá omáčka.Tak trochu jiný guláš-mňam.

  2. khapi   10.12.2010 | 11:34 | reagovat | závadný

    Výborná omáčka, jenom škoda, že už nezbylo :o)

  3. Šárka Michálková   06.11.2008 | 15:09 | reagovat | závadný

    Skvělá dobrota!! Všichni jsme si moc pochutnali!

  4. Helena   09.03.2008 | 20:01 | reagovat | závadný

    Moc dobrá ňamka. V modifikaci pro naši rodinu sice bez hub, ale všem moc chutnalo.

  5. Martin Pácha   06.04.2007 | 7:46 | reagovat | závadný

    přidejte, malou větvičku rozmarýny, pokrm je výrazně lepší.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web