Autor:

DIA pomerančové kostky

Střední
Ingredience
Pomeranč 3 ks
Hrubá mouka 75 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Krupice 225 g
Vejce 4 ks
DIA marmeláda
meruňková
100 g
Rostlinný olej 120 ml
Sůl 1 špetka
Ovocný cukr 50 g
Citronová šťáva 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, DIA

Množství je na malou nebo dortovou formu.

Smícháme mouku s práškem do pečiva a krupicí. Pomeranče řádně omyjeme a spaříme vřelou vodou. Ostrouháme z nich asi 2 lžíce kůry a vymačkáme šťávu. Žloutky ušleháme s marmeládou, olejem a 1 lžící kůry do jemného krému, přisypeme moukovou směs a přilijeme asi 75 ml vymačkané pomerančové šťávy. Jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme do formy vyložené papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 175 °C upečeme.

Mezitím svaříme cukr se zbylou pomerančovou kůrou a šťávou a lžící citronové šťávy. Horký korpus polijeme sirupem a necháme vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: DIA pomerančové kostky

Komentáře

  1. Jiřina Gawronová   02.06.2007 | 20:39 | reagovat |

    Zkusila jsem. Chuťově moc dobrá, ale množství těsta není asi na velký plech. Příště to udělám do dortové formy.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web