Autor:

DIA jablečný koláč

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Clara - sladidlo na pečení 40 g
Hera 50 g
Hrubá mouka 120 g
Jablka
nahrubo
300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Skořice - mletá
vrchovatá
1 lžička
Rozinky 25 g
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, DIA

Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a omytými rozinkami, dáme do větší mísy a necháme odpočinout.
Vyšleháme si žloutky se sladidlem do pěny a pozvolna přiléváme roztopenou a prochladlou Heru. Pak na jablka nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vylijeme žloutkovou směs, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Dáme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru 24-25 cm.
Vložíme do předehřáté trouby, ale pečeme zvolna asi 25-30 minut.
Tento koláč nebude moc vysoký, ale moc nám chutná a stačí pro dvě osoby. Jinak je třeba dávku zdvojnásobit. Peču ho už léta a vždy se povedl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: DIA jablečný koláč

Komentáře

  1. Petr Malačka   20.02.2009 | 17:38 | reagovat |

    jak to chutná

  2. Di   18.09.2007 | 14:11 | reagovat |

    Mouka obsahuje sacharidy stejně jako například brambory, zelenina, luštěniny apod, nejenom cukr, med a jiné sladké potraviny. Diabetici si musí množství snědených sacharidů počítat a podle toho určovat počet jednotek inzulínu, které si píchnou. Pokud to dělají správně, nemusí se bát ničeho. Nenastane nic! Pokud by si ale píchli inzulín (což musí, stejně tak jako jíst sacharidy) a snědli by menší množství sacharidů, než je třeba, zkolabovali by během hodiny, dvou z nízké hladiny cukru v krvi - to se stane mnohem rychleji, než že se Vám udělá špatně z vysoké hladiny cukru v krvi. Nevím, zda to říkám srozumitelně, ale shrnu to: Připravte zákusek, kde bude cukr nahrazen sladidly nebo alespoň ovocným cukrem a bude ho tam málo. Část mouky můžete nahradit sojovou moukou (viz Linecké těsto DIA), které má méně sacharidů. V každém případě si ho smí diabetik dát jenom kousek nebo ti, co si píchají, si připíchnout trochu více inzulinu.

  3. Jaroslava Oumarová   30.08.2006 | 16:10 | reagovat |

    To je fajn, dobrých dia receptů není nikdy dost:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web