Autor:

DIA jablečný koláč

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Clara - sladidlo na pečení 40 g
Hera 50 g
Hrubá mouka 120 g
Jablka
nahrubo
300 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Skořice - mletá
vrchovatá
1 lžička
Rozinky 25 g
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, DIA

Nastrouhaná jablka smícháme se skořicí a omytými rozinkami, dáme do větší mísy a necháme odpočinout.
Vyšleháme si žloutky se sladidlem do pěny a pozvolna přiléváme roztopenou a prochladlou Heru. Pak na jablka nasypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vylijeme žloutkovou směs, promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Dáme do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru 24-25 cm.
Vložíme do předehřáté trouby, ale pečeme zvolna asi 25-30 minut.
Tento koláč nebude moc vysoký, ale moc nám chutná a stačí pro dvě osoby. Jinak je třeba dávku zdvojnásobit. Peču ho už léta a vždy se povedl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3+
3.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 3x)
Koláč s tvarohem a kysanou smetanou Články z

Komentáře k receptu: DIA jablečný koláč

Komentáře

  1. Petr Malačka   20.02.2009 | 17:38 | reagovat | závadný

    jak to chutná

  2. Di   18.09.2007 | 14:11 | reagovat | závadný

    Mouka obsahuje sacharidy stejně jako například brambory, zelenina, luštěniny apod, nejenom cukr, med a jiné sladké potraviny. Diabetici si musí množství snědených sacharidů počítat a podle toho určovat počet jednotek inzulínu, které si píchnou. Pokud to dělají správně, nemusí se bát ničeho. Nenastane nic! Pokud by si ale píchli inzulín (což musí, stejně tak jako jíst sacharidy) a snědli by menší množství sacharidů, než je třeba, zkolabovali by během hodiny, dvou z nízké hladiny cukru v krvi - to se stane mnohem rychleji, než že se Vám udělá špatně z vysoké hladiny cukru v krvi. Nevím, zda to říkám srozumitelně, ale shrnu to: Připravte zákusek, kde bude cukr nahrazen sladidly nebo alespoň ovocným cukrem a bude ho tam málo. Část mouky můžete nahradit sojovou moukou (viz Linecké těsto DIA), které má méně sacharidů. V každém případě si ho smí diabetik dát jenom kousek nebo ti, co si píchají, si připíchnout trochu více inzulinu.

  3. Jaroslava Oumarová   30.08.2006 | 16:10 | reagovat | závadný

    To je fajn, dobrých dia receptů není nikdy dost:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web