Autor:

Debrecínská vepřová plec

Střední
Ingredience
Vepřová plec
(Libová)
500 g
Slanina 10 g
Párky
(Debrecínský)
1 ks
Cibule
Hladká mouka
(Vrchovatá lžíce)
1 lžíce
Paprika - sladká  
Máslo 10 g
Rajčata
(Rajský protlak)
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 l vody,hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.

Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a a sladkou papikou, za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou.Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce a dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže

.<BR>Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Debrecínská vepřová plec

Komentáře

  1. Blanka   18.05.2015 | 11:22 | reagovat |

    nechtělo se mi to špikovat, tak jsem vše nakrájela na kostky a hodila to do papiňáku, včetně rajčat. Je to výborné i takto a žádné nádobí kromě prkýnka a hrnce. Vařila jsem to 50 minut a masíčko se jen rozsýpalo. Výborné, rychlé a jednoduché.

  2. Eva Tegzová   12.06.2012 | 22:04 | reagovat |

    rychlý a výborný oběd všem vřele doporučuji!!!!!!!!!!!!!!

  3. Vlaďka B.   06.11.2011 | 15:00 | reagovat |

    Hledala jsem recept na vepřovou plec, která je tento týden v akci - a tento recept je vynikající. Dle komentářů jsem přidala pepř, do vývaru masox a smetanu, rajčata ještě rozmixovala a je to s rýží výborné! I s knedlíkem by se dalo ... těstoviny mi k tomu moc nesednou

  4. vendula m.   21.12.2008 | 13:24 | reagovat |

    opravdu velmi dobre, jen na muj vkus trochu moc nadobi a pro mne, coby ne zrovna zrucnou kucharku , trochu pracne - hlavne to spikovani.... ale za tu namahu to jednou za cas stoji :-)

  5. Ondra   08.03.2008 | 13:00 | reagovat |

    jemné (dával jsem i smetanu) chutné...dělal jsem to s rajčaty ne s protlakem a good lehce sem i maso popepřil....podával jsem s rýží...možná příště zkusím knedlík.....závěrem dávám 1 dobrou chuť

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 spánkových poloh, které prozradí, jak jste na tom s milostným životem 7 spánkových poloh, které prozradí, jak jste na tom s milostným životem
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web