Čokoládové rohlíčky s krémem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr mletý
    • 250
      g hera nebo máslo
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička kakao
    • citronová kůra trocha
  • Kakaový krém
    • 2
      ks vejce celá
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g máslo
    • 4
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z těsta odkrajujeme malé kousky, které tence vtlačujeme do rohlíčkových formiček. Dáme na suchý plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut. Ještě teplé vyklopíme a necháme vychladit. Rohlíčky slepujeme po dvou k sobě čokoládovým krémem. Konce máčíme v čokoládě a sypeme barevným máčkem.
2
Krém: vejce, cukr šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Necháme vychladnout, zvlášt utřeme máslo s kakaem a postupně do něj zašleháváme vychladlou hmotu a rum.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.