Autor:

Cikánské pečenky po slovensku

Ingredience
Vepřový bůček  
Rostlinný olej 1/2 l
Česnek
stroužky
5 ks
Pepř mletý 1 lžička
Sůl  
Hořčice plnotučná 2 lžička
Mletá paprika 1 lžička
Řízky z karé 5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Do misky nalejeme olej, přidáme prolisovaný (ne nakrájený) česnek, pepř, plnotučnou hořčici (ne jinou, změnila by chuť)! mezi prsty sůl, mletou papriku. Dobře rozmícháme metličkou, aby se všechny ingredience dobře spojily. Maso naklepeme natenko, namáčíme v omáčce, klademe do druhé nádoby na sebe, zalejeme zbytkem omáčky, až je maso ponořené. Pokud chybí, dolejeme olejem. Necháme odležet v chladničce do druhého dne. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme jako řízky.
Podáváme v rozkrojené žemli uvnitř potřené hořčicí. Klasická pochoutka, která nesmí chybět nikde na 1. května na Slovensku!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Cikánské pečenky po slovensku

Komentáře

  1. Monika   01.02.2013 | 18:42 | reagovat | závadný

    docela lákavé, ale co mám použít?? bůček nebo karé, asi nějaká blbost :-\

    1. Eva F.   22.02.2013 | 20:09 | reagovat | závadný

      Monika, uplne najlepšia je krkovička bez kosti, lebo je sťavnatá,alebo plecko,ale karé by som nedoporučila, lebo je suché.. :-)

  2. Klára Keselyova   10.01.2010 | 15:26 | reagovat | závadný

    Dnes sme mali na obed. Je to dobré a rýchle. Podliala som čierným pivom a nechla vydusiť, Boli k tomu opekané zemiaky a kapustový šalát.

  3. Di   11.01.2007 | 15:24 | reagovat | závadný

    Já ještě patřím ke generaci vychované skvělými pondělními slovenskými televizními inscenacemi. Ne že bych uměla slovensky, ale rozumím.

  4. Sc.   11.01.2007 | 11:05 | reagovat | závadný

    Vepřová kýta je opravdu bravčová stehno. Zajímavé, vždycky jsem si myslela, že problémy mají jenom Češi se slovenštinou, ale vidím, že už to začíná být i obráceně. Bohužel :-(((

  5. Tereza Jarčušková   11.01.2007 | 10:00 | reagovat | závadný

    :))) Di má pravdu, kýta = stehno

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web