Bramborový dort II.

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks brambory
    • 1
      balíček mražená zelenina mrkev, hrášek, kukuřice
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji podusíme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Okrouhlou zapékací mísu (může být i dortová forma) vymažeme a skládáme vrstvy: nahrubo nastrouhanou vrstvu brambor, osolíme, dáme zeleninu, posypeme strouhaným sýrem, vrstvy opakujeme, na vrchu jsou brambory. Zalejeme kysanou smetanou, posypeme jemně pepřem a pomalu zapékáme v troubě 1-1,5 hodiny. Necháme dobře vychladnout, potom krájíme jako dort.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo se salátem jako samostatné jídlo.

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    3. 3. 2006 08:38

    Studené je to zajímavé, ale rozhodně to není špatné jídlo ani okamžitě po upečení nebo vlažné.

  • Di
    Di |

    28. 2. 2006 09:16

    Jenom jsem torchu slepá, teprve teď jsem si přečetla, že brambory je třeba uvařit. Přesto mě to velice láká, možná že to zkusím ještě dnes...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 2. 2006 08:19

    Môžete aj teplé, ale vychladnutý sa lepšie vyberá z formy a reže. Ale ako vravím, kľudne môžete jesť aj teplý:)

  • Di
    Di |

    28. 2. 2006 07:32

    Zaujalo mě to, mám ráda jídla připravovaná ze syrových brambor, ale proč jíst jenom studené?