Autor:

Bouillabaisse-rybí polévka

Obtížné
Na polévku
Ryby
různé odkrojky a kusy (např. treska, rozpušnice, štítník apod.) 2,5 kg + plátky z mníka a ryb, které
3,1 kg
Pórek 1 ks
Fenykl
hlíza (sladký)
1 ks
Česnek 3 stroužek
Brambory
rozvařená
1 ks
Rajčata
dužnatá
3 ks
Feferonka
čerstvá
1 ks
Olivový olej 4 lžíce
Snítka tymiánu 1 ks
Bobkový list 1 ks
Fenyklová semínka
několik
 
Šafrán
trochu
 
Na Rouille
Červené feferonky
mladé, čerstvé
2 ks
Česnek 4 stroužek
Sůl  
Šafrán
mletý
1 špetka
Brambory
středně velká
1 ks
Žloutek
Olivový olej
trochu
 
Rybí vývar
(2-3)
3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.

Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi vmícháme rybí odkrojky a krátce podusíme.

Na řadu přichází bylinky a koření. Do polévky přidáme tolik studené vody, aby přísady včetně ryb byly zalité. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Na povrchu se utvoří pěna, kterou sebereme, snížíme plamen a vaříme ještě asi hodinu.

Mezitím se dáme do přípravy ostré majonézy Rouille. Feferonky zbavíme semínek a najemno je nasekáme. V hmoždíři rozetřeme česnek, sůl a šafrán, poté přidáme i rozvařenou bramboru. Hmotu přendáme do mísy a za stálého tření postupně přidáváme žloutek, olej a rybí vývar – vznikne majonéza.

Rybí vývar procedíme přes síto.

Majonézu podáváme odděleně. Jako přílohou podáváme bagetu nebo tmavý chléb.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Bouillabaisse-rybí polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web