Bezmasé karbanátky

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 150
      g sladká smetana
    • 5
      ks vařená vejce
    • sůl
    • strouhanka jemná
    • olej na smažení
  • Na ozdobení
    • 1
      ks hlávkový salát menší
    • 1
      ks okurka menší
    • 1
      ks červená paprika menší
    • 4
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo ušleháme do pěny, vmícháme do něj mouku, osolíme a postupně vmícháme smetanu.
2
Vejce nadrobno rozsekáme a důkladně vmícháme do máslové směsi. Z vymíchaného těsta tvarujeme nízké placičky - karbanátky a obalujeme je ve strouhance.
3
Na oleji je dozlatova z obou stran opečeme a necháme je vychladnout.
4
Omyté a osušené listy salátu rozložíme na talíře. Okurku nakrájíme na kolečka nebo špalíčky, rajčata na dílky, papriku na kostičky. Karbanátky rozložíme na listy salátu a ozdobíme zeleninou.
5
Příloha: plátky chleba nebo pečivo, samosebou i brambory v různé úpravě.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • VlasTina
    VlasTina |

    1. 8. 2011 14:17

    Tak jsem dnes brouzdala po netu, co zrovna uvařit, ještě k tomu, když jsem měla 120kč na nákup, narazila jsem na tyto stránky,uviděla recept a bez čtení těchto vašich recenzí zašla koupit potřebné suroviny. Směs jsem udělala podle návodu, jen smetanu jsem měla zakysanou-15%, jelikož jsem pro každé vylepšení, přidala jsem jeden stroužek česneku a půl cibule, nadrobno nakrájené. Ze směsi jsem dělala spíše kuličky, než placky, ono se Vám to na pánvičce samo rozleží (do tvaru sedlčanského hermelínu) pozvolna osmažila s obou stran, občas na mě karbanátky prskly, ale rozhodně nelítaly po zdech, jak tady někdo uvádí :-D karbanátky jsou hotové,podávam je s bramborem a určitě se za ně nemusim stydět, stačí mít trochu fantazie a umět si vše správně korigovat, mějte se, nashle.. 8-)

  • rendo
    rendo |

    16. 3. 2011 16:08

    moc chutny to teda neni :-D

  • Ladia -
    Ladia - |

    12. 4. 2010 12:35

    Lukasi, nevím co na směsi másla, mouky, smetany, vajec je výbušného. Jste si jist, že jste přidal mouku a ne nějakou chemikálii?? ;-) Když z další várky zmizel olej, jak je možné, že chuť byla jako olej s vejci??

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    12. 4. 2010 11:37

    Doufám, že alespoň komentář od hnusáka hnusného už tu nebude strašit :-//

  • Ladia -
    Ladia - |

    11. 4. 2010 21:56

    lukas karbanatek = hnusák hnusný. Styl psaní vás prozrazuje...

  • hnusák hnusný
    hnusák hnusný |

    11. 4. 2010 19:01

    Tyto karbanátky chutnají jak blitky starýho houmlesáka!S pozdravem a dobrou chuť JÁ.

  • lukas karbanatek
    lukas karbanatek |

    11. 4. 2010 18:57

    Tak jsem se pokoušel podle receptu uvařit si dané bezmase karbanátky. Ovšem směs těchto ingredincí má hmotu jak vyblitý vejce, tůdiž na smažení nepřipada ani pochyb. Při zahuštění moukou, karbanátky explodovali a já jsem je hodinu sundával ze stropu. Z další várky náhle zmizel olej a chuť byla jako olej s vejci. Vše jsem dělal přesně podle návodu. Nevim kde se stala chyba. Jestli to někomu výjde, tak dejte vědět já jdu vařit něco jinýho.

  • Lukáš a Tomáš
    Lukáš a Tomáš |

    15. 6. 2007 19:49

    TAk jsem si to uvařili a chutná to jak vajíčka s knedlíkem. Příště vaříme Pštrosí vejce. Bye

  • Lukáš a Tomáš
    Lukáš a Tomáš |

    15. 6. 2007 19:42

    Tak jsme to teď uvařili a chutná to jak vajíčka s knedlíkem. Ale máme hlad, tak to sníme. Příště uděláme Pštrosí vejce. Bye bye