Autor:

Bezmasé karbanátky

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Máslo 100 g
Hladká mouka 100 g
Sladká smetana 150 g
Vařená vejce 5 ks
Sůl  
Strouhanka
jemná
 
Olej
na smažení
 
Na ozdobení
Hlávkový salát
menší
1 ks
Okurka
menší
1 ks
Červená paprika
menší
1 ks
Rajčata 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Máslo ušleháme do pěny, vmícháme do něj mouku, osolíme a postupně vmícháme smetanu.
Vejce nadrobno rozsekáme a důkladně vmícháme do máslové směsi. Z vymíchaného těsta tvarujeme nízké placičky - karbanátky a obalujeme je ve strouhance.
Na oleji je dozlatova z obou stran opečeme a necháme je vychladnout.
Omyté a osušené listy salátu rozložíme na talíře. Okurku nakrájíme na kolečka nebo špalíčky, rajčata na dílky, papriku na kostičky. Karbanátky rozložíme na listy salátu a ozdobíme zeleninou.
Příloha: plátky chleba nebo pečivo, samosebou i brambory v různé úpravě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Bezmasé karbanátky

Komentáře

  1. VlasTina   01.08.2011 | 14:17 | reagovat |

    Tak jsem dnes brouzdala po netu, co zrovna uvařit, ještě k tomu, když jsem měla 120kč na nákup, narazila jsem na tyto stránky,uviděla recept a bez čtení těchto vašich recenzí zašla koupit potřebné suroviny.
    Směs jsem udělala podle návodu, jen smetanu jsem měla zakysanou-15%, jelikož jsem pro každé vylepšení, přidala jsem jeden stroužek česneku a půl cibule, nadrobno nakrájené.
    Ze směsi jsem dělala spíše kuličky, než placky, ono se Vám to na pánvičce samo rozleží (do tvaru sedlčanského hermelínu) pozvolna osmažila s obou stran, občas na mě karbanátky prskly, ale rozhodně nelítaly po zdech, jak tady někdo uvádí :-D karbanátky jsou hotové,podávam je s bramborem a určitě se za ně nemusim stydět, stačí mít trochu fantazie a umět si vše správně korigovat, mějte se, nashle.. 8-)

  2. Ladia -   12.04.2010 | 12:35 | reagovat |

    Lukasi, nevím co na směsi másla, mouky, smetany, vajec je výbušného. Jste si jist, že jste přidal mouku a ne nějakou chemikálii?? ;-) Když z další várky zmizel olej, jak je možné, že chuť byla jako olej s vejci??

  3. Jarka O.   12.04.2010 | 11:37 | reagovat |

    Doufám, že alespoň komentář od hnusáka hnusného už tu nebude strašit :-//

  4. Ladia -   11.04.2010 | 21:56 | reagovat |

    lukas karbanatek = hnusák hnusný. Styl psaní vás prozrazuje...

  5. lukas karbanatek   11.04.2010 | 18:57 | reagovat |

    Tak jsem se pokoušel podle receptu uvařit si dané bezmase karbanátky. Ovšem směs těchto ingredincí má hmotu jak vyblitý vejce, tůdiž na smažení nepřipada ani pochyb. Při zahuštění moukou, karbanátky explodovali a já jsem je hodinu sundával ze stropu. Z další várky náhle zmizel olej a chuť byla jako olej s vejci. Vše jsem dělal přesně podle návodu. Nevim kde se stala chyba. Jestli to někomu výjde, tak dejte vědět já jdu vařit něco jinýho.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web