Beránek z kynutého těsta II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tuk
    • 180
      g cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek
    • 50
      g droždí
    • citronová šťáva
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks rozinky
    • moučkový cukr
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Směs na potření
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce kandované ovoce usekané
    • 1
      lžička mandle usekané mandle
    • 3
      lžíce lískové oříšky umleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozdrobené droždí zalijeme lžící vlažného mléka. Tuk utřeme do pěny a pak za stálého míchání přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu i rozpuštěné droždí a střídavě mouku, mléko a sníh. Tužší těsto, které dobře vypracujeme, necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
2
Mezitím smícháme všechny suroviny potřebné do směsi na potření. Vykynuté těsto na pomoučeném vále opatrně rozválíme, touto směsí ho potřeme a zavineme. Vložíme do vymaštěné, moukou vysypané formy a beránka upečeme zvolna v mírně teplé troubě. Upečeného vyklopíme a pocukrujeme. Oči naznačíme rozinkami.
3
Zdroj: www.victorie.cz
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.