Bábovka jako makovec

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 6
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 0,5
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme do vymaštěné a vymazané bábovkové formy. Necháme asi 15 minut odpočinou a potom vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    4. 10. 2006 14:16

    Vyzkoušela jsem buchtu s více mlékem a olejem a bylo to vynikající! Příště přidám méně máku.

  • Lída
    Lída |

    8. 5. 2006 11:02

    Mě se ten nemletý mák líbí. je to změna a je to dobré a rychlé

  • Jana
    Jana |

    8. 2. 2006 22:24

    Doporučila bych přidat decku oleje, pak by nemusela být tak suchá, ale řekla bych, že mletý mák bude určitě lepší.

  • Vlastík
    Vlastík |

    17. 2. 2005 06:00

    Umlel jsem mák a je to daleko lepší, než nemletý. Jinak ta buchta je lepší, když se nalije na plech, je to rychleji pečené. Dobrou chuť.

  • Pája Boudová
    Pája Boudová |

    5. 12. 2004 08:59

    Nechci nikoho strašit, ale četla jsem, že nemletý mák by se neměl vůbec konzumovat!!Prý se ta celá zrníčka lehce dostanou do střevních klků a pak tam můžou udělat pěknou neplechu.Navíc všechny výživné složky, co jsou v máku obsaženy, projdou trávicím traktem téměř bez užitku,protože nejdou zpracovat-tzn. nemáme v žaludku ani ve střevech žádný mlýnek na mák!!

  • Jirka Mrkvička
    Jirka Mrkvička |

    30. 10. 2004 19:47

    Buchta je opravdu HODNĚ suchá. Jinak nemletý mák je dobrý nápad.

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    23. 6. 2004 20:22

    Z nemletého máku mi připadá moučník divný a je brzo suchý

  • Líba
    Líba |

    20. 5. 2004 13:33

    Věro, taky jsem to znám, a než jsem to vyzkoušela, nevěřila jsem, že z nemletého máku by to mohlo být tak dobré, jaké to opravdu pak bylo! O hodně lepší než z mletého.Ale záleží....

  • Anonym
    Anonym |

    4. 5. 2004 09:48

    Zkusil jsem to, ale z mletého máku. Bylo to hodně dobrý, akorát v tomto složení hodně hustý těsto a sušší po upečení. Možná zkusím příště přidat více mléka.

  • gita
    gita |

    30. 4. 2004 12:20

    Taky jsem to zkusila, je to rychlé, ale suché.

  • Lenka
    Lenka |

    27. 4. 2004 14:59

    Bábovku jsem také zkusila, ale nemletý mák není to pravé. Myslím si, že by byl lepší mletý mák. Nebyla by bábovka jtak suchá.

  • Pavla Martináková
    Pavla Martináková |

    13. 4. 2004 17:28

    Líbí se mi jeho jednoduhcost a taky lechkost!!