Andělský moučník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ivik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      ks šlehačka
    • 3
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • jahody
    • marmeláda
    • čokoláda na vaření
    • ovoce dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr s bílky šleháme do husta, pak přidáme žloutky. Vyšlehanou hmotu smísíme s kakaem a polohrubou moukou. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pomalu upečeme. Vychladlý piškot (je tenký) rozkrojíme na 3 stejné díly, každý díl pomažeme marmeládou. Na marmeládu vršíme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a vanilkový cukrem.
2
Poklademe ovocem a složíme všechny 3 díly na sebe. Celý povrch potřeme také šlehačkou a "počáráme" čokládou (můžeme jen postrouhat nebo posypat kakaem). Dáme vychladit. Pro odlehčení můžeme část šlehačky nahradit kysanou smetanou.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.