Domácí máslo? Příprava je jednodušší, než si myslíte!

Domácí máslo? Příprava je jednodušší, než si myslíte!

Máslo je základní ingredience každé kuchyně, kterou si navíc můžete snadno připravit doma! Podívejte se, jak na to, a ušetřete.

Na rozpálenou pánev pod steak, na brambory nebo jen tak na chleba? Máslo chutná skvěle všude, a to jak ve slaných, tak ve sladkých pokrmech. Vyvarujte se nezdravým margarínům a vychutnejte si opravdové máslo, třeba společně s francouzskou bagetou. Jeho příprava je jednoduchá, stačí smetana, chvilka trpělivosti a výkonný šlehač.

Tip: Domácí máslo ušlehejte společně se sezónním medvědím česnekem, vznikne tak lahodné a chuťově výrazné medvědí máslo.

Jak využít máslo o Velikonocích?

Máslo se používá při pečení velikonočního mazance a pokud vám zbyde, určitě se bude hodit i k upečenému mazanci, aby nebyl tak suchý.

Obarvěte uvařená vejce, nechte okapat, poté vezměte kousek másla a přetřete jím vajíčka. Budou se hezky lesknout a díky tuku se zvýrazní vzor i barva.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky