Vánoce už pomalu klepou na dveře a většina českých domácností si bez bramborového salátu nedokáže Štědrý večer představit. Dotáhněte svůj osvědčený recept na salát k dokonalosti s pomocí našich 5 užitečných tipů.
Lámete si hlavu, jestli použít červenou, žlutou či bílou cibuli? Rozhodujte se podle vaší chuti. Obecně platí, že žlutá cibule je nejštiplavější, zatímco červená má jemnější chuť a v bramborovém salátu bude hezky barevně ladit.
3. EXPERIMENTUJTE!
Pokud máte letos chuť vyzkoušet něco lehce netradičního, bramborový salát je skvělou volbou k experimentování. Doporučujeme přidat nakrájené jablko nebo kapary. Obojí si v bramborovém salátu zamilujete!
4. BRAMBORY VYBÍREJTE PEČLIVĚ
Věděli jste, že existuje až přes 150 odrůd brambor? S tím si naštěstí hlavu lámat nemusíte, pro začátek stačí vědět, že spravné brambory jsou ty, které jsou označeny v obchodech typem A, tedy salátové. Mají lepší chuť, snadno se s nimi pracuje a většinou bývají menší než klasické přílohové. Výhodou je, že se nebudou vařit moc dlouho. A [[http://tv.prozeny.blesk.cz/video/2530922/jak-vybrat-brambory-na-salat-vam-poradi-jiri-konhefr-spolumajitel-retezce-food-story.html?page=21|jak přesně postupovat při výběru brambor]]? To vám poradí spolumajitel řetězce Food Story.
5. ČERSTVOST NA PRVNÍM MÍSTĚ
Pamatujte, že zelenina v salátu by měla být pokud možno co nejčerstvější. Základem tradičního bramborového salátu jsou brambory, mrkev, celer a hrášek. Vyhněte se mražené směsi do polévky a kupte si čerstvou zeleninu. Jakmile ji uvaříte do změknutí, ihned zchlaďte ledovou vodou, aby neztrácela svou barvu. Uvidíte, že chuťově je bramborový salát z čerstvé zeleniny úplně jinde!
Diskuze ke článku
zuza
|13. 12. 2016 16:07
To jsou rady.
Pravou domácí majonézu ze syrových vajec, ta je na salmonelozu nejlepší.
Experimentovat zrovna na Vánoce mi taky nepřijde nejlepší, není nad zkaženou večeři s nepovedeným experimentem.
A jrášek opravdu není základem salátu, i když se často používá. Kromě toho, pochybuji, že ho někdo na Vánoce sežene česrtvý.:-)))