Milovaný i nenáviděný celer. Tipy na 3 jednoduché recepty

Milovaný i nenáviděný celer. Tipy na 3 jednoduché recepty

Bez bulvy nebo řapíku celeru se neobejde skoro žádné hlavní jídlo, přesto ho většina lidí moc nemusí. Zkuste mu ale jednou dát šanci a předat mu hlavní roli. Celer dokáže více než jen podporovat dobrou chuť.

1. Pečený celer s hruškami

Hrušky dodají celeru nasládlou chuť a potlačí jeho trochu trpkou pachuť. Zkuste celer nakrájet na hranolky a obalte jej v drceném koření. Jako dip se hodí například bílý jogurt s římským kmínem a česnekem, přihodit můžete i sušené chilli pro trochu ostrosti, pažitku nebo jarní cibulku.

2. Zvolna pečený celer

Pro větší lahodnost už hotový pečený celer oloupejte, nakrájejte a pokapejte jej olivovým olejem a dochuťte uzenou solí. Vše rozšťouchejte. Oleje přidejte tolik, aby byl celer vláčný a chutný.

3. Kuře s celerovou omáčkou

Celer nemusíte používat jen jako pečený, ale vyzkoušet ho můžete i jako omáčku s kuřetem. Celer podpoří chuť kuřete, omáčku ocení zejména muži, hlavně díky výraznější chuti kořenové zeleniny.

4. Celerová polévka s modrým sýrem

Krémové polévky se těší velké oblibě hlavně v zimě. Vyzkoušejte kromě těch klasických a známých i tu z celeru. Výrazný modrý sýr přebije trochu jeho chuť a zároveň se obě složky příjemně promísí. Opečte si k tomu i domácí krutony a skvělá večeře je na světě.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky