Spousta lidí ji vnímá pouze jako omáčku k párkům nebo ke klobáse, ale to je věčná škoda. Její pikantní nakyslá chuť přímo vybízí k použitím při vaření. Udělejte si doma domácí hořčici a dejte prostor vyniknout její chuti.
Chcete-li mít i vy doma hořčici, která je na chlup stejná jako ty z obchodu, tedy sytě žlutá barva, přidejte špetku kurkumy. Ochutit ji na závěr můžete i medem, sušeným česnekm, estragonem nebo chilli.
Jednoduchá klasika, kterou si zamilujete. Pokud chcete hořčici zjemnit, promíchejte jí s trochou oleje. Ten jí navíc dodat zvláštní příchuť. Zajímavé jsou zejména oleje z ořechů a semen.
Hořčice obsahuje cukr, díky kterému se lehce připaluje. Pokud je to možné, přidávejte ji až ke konci vaření. Když musíte přidat dříve, míchejte jí důkladně a ode dna.
S luštěninovými saláty dobře ladí dobře dostupná dijonská hořčice. Má jemnou strukturu a je nakyslá, protože se do ní přidává ocet nebo víno. Díky zázvoru a chilli je tenhle salát i super ostrý.
Rajčata a hořčice. Možná to zní jako nezvyklá kombinace, ale jako domácí pizza zaručujeme, že chutná skvěle. Přidat si můžete i vlastní ingredience, například i trochu slaniny. My ale zvolili bezmasou kombinaci.